Aimpoint Express

“Putten is de helft van je spel!” Het is een veel gehoorde uitspraak maar niet helemaal waar. Het merendeel van je puts is als het goed is een tap-in of een ‘gimmie’, die bijna geen vaardigheid vereist. Uiteraard moeten ze nog even in de hole, maar dat is vaak een formaliteit. Als je de intikkertjes van je totale score afhaalt en dan naar putten gaat kijken maakt het een minder groot deel van je score uit.

Daarmee is het natuurlijk niet onbelangrijk, verre van zelfs! Dagelijks hebben nog velen zeer veel moeite op de greens en daar kunnen we wat aan doen.

Een groot voordeel van putten is dat de handeling zelf redelijk instinctief is, je geeft de bal een klapje en hij gaat rollen. Lastiger zijn de vragen hoe hard de bal moet rollen en in welke richting je de bal moet rollen.

Als je die laatste vraag met 95% zekerheid kan beantwoorden, wordt het voor je hersens aanzienlijk makkelijker om de eerste vraag te beantwoorden!

Uiteraard kan je heel goed je putsnelheid trainen zonder exact de lijn te weten, je houdt dan met een beetje schatten een tap-in over, echter zou het niet extreem fijn zijn om gewoon meer ‘maakbare’ puts te maken?

De meeste golfers hebben geleerd naar de lijn te kijken. Eigenlijk kijk je dan naar de hoek van de helling waarover de bal rolt. Vervolgen moet je onderbewust gaan berekenen hoeveel break je over die afstand moet spelen, afhankelijk ook nog eens van de snelheid van de green. De enige hulp die je hierbij hebt is ervaring. Want kijken, schatten, en gokken zijn alledrie niet echt ‘veilige’ manieren om aan je put te beginnen. Sterker nog, je ogen houden je de hele dag voor de gek!

Gelukkig zijn we vanaf geboorte uitgerust met een fantastisch systeem, ons balansgevoel. Onderbewust gebruik je het al je hele leven om je voort te bewegen zonder om te vallen. Vanaf nu ga je het bewust gebruiken!

Met Aimpoint Express leer je slope (helling) te voelen met je balans, daar vervolgens een waarde aan te geven, welke dan omgezet wordt in de hoeveelheid break die je moet spelen. Zo kan je al snel binnen 10 seconden iedere break ‘lezen’ en zal je gevoel voor snelheid ook zienderogen toenemen! Binnen afzienbare tijd wordt je er zo handig in dat het een automatisme wordt en kan je met steeds meer gevoel gaan putten.

Zowel op de baan als bij je training is het een onmisbare aanvulling op je spel, dus wacht niet en schrijf je in voor een Aimpoint Express clinic.

PageLines