Coaching Visie

Instinct & Creativiteit

Het zijn eigenschappen die aan de beste spelers ter wereld worden toegedicht. En dat zal ook zonder enige twijfel kloppen. Echter aan die creativiteit is wel jarenlang werk vooraf gegaan. Met iedere geslagen bal en gespeelde hole hebben de toppers hun expertise uitgebouwd tot wat wij wekelijks op tv kunnen zien.

De beste spelers ter wereld hebben vaker fouten gemaakt dan je je voor kan stellen. Al die fouten en uiteraard ook successen hebben bij gedragen aan hun groeiende ervaring en expertise. Er is helaas geen korte weg. Ze werken allemaal hard en met passie aan hun spel, of dat nou swing, short game, putten of een tactisch onderdeel is.

Hun clubs zijn een onderdeel van hun lichaam en geest geworden, net als als het gereedschap van iedere andere vakman, of dat nou met een hamer, kwast of viool is.

Het is een lange weg naar expertise, maar ook die lange weg begint ergens. Van niemand hoef je de beste speler van de wereld te worden, als je morgen hopelijk maar iets beter bent dan vandaag. Maar weet in ieder geval dat ook jij over instinct & creativiteit beschikt.
Zonder hulp is het lastig

Golf is een spel dat je zelf zal moeten leren. Het is geen serie opdrachten en instructies, die je op robotachtige wijze kan uitvoeren. Als dat zo was zou het ook niet leuk zijn natuurlijk.

Maar we kunnen in een goede of expert golfer wel diverse elementen zien die hem of haar onderscheiden van de gemiddelde clubspeler. De kunst is natuurlijk te ontdekken welke elementen dat zijn en welke daarbij dan prioriteit hebben.

Daar komt dan de golfprofessional bij kijken. Hij heeft verstand van zijn vak en kan je helpen. Alleen is niet iedere golfprofessional hetzelfde. Het is dan ook niet verboden een beetje rond te zoeken naar iemand die je vertrouw en waar je een klik mee hebt.
Ik prijs me elke dag weer gelukkig met de mensen die dat in mij zien en werk met veel plezier en genoegen met ze samen om telkens weer dat extra stapje te zetten. Soms is het een makkelijk stapje, soms een moeilijk.

Als je je creativiteit en instinct wil uiten, zal je de stapjes moeten zetten, naar voor, naar achter en soms zijwaarts.
Golf zit tussen je oren

Of het nou goed of slecht gaat, golf zit tussen je oren (en hopelijk in je hart). Onze menselijke geest , gedachten en daarmee stemming werken in een continue 'eb & flow'. Dat maakt het leren van iets uitdagends soms heerlijk en soms bepaald niet.

Ik kan je helpen te begrijpen hoe het systeem werkt, zodat je met meer rust aan je techniek kan blijven werken. En vaker met een leger hoofd en dus minder gedachten een bal kan slaan.
Voorbij de zweverigheid

Het vorige kan wellicht wat romantisch en /of zweverig in je oren hebben geklonken en dat is prima. 
Voor de liefhebbers van de 'engineering approach' is er gelukkig ook genoeg te halen. Uiteindelijk zijn we als mens onderdeel van een uitgebreide collectie natuurwetten, biomechanische kenmerken en geometrie. Niet meteen afhaken nu!

De manier waarop we het spel het beste leren is een combinatie van technische aanwijzingen en liefst inzichten en spelopdrachten.
In het begin is er nog niet zoveel vaardigheid omdat de technische basis beperkt is. Het is de beginners fase. Veel dingen die je probeert zullen niet lukken. Maar uiteindelijk gaan ze dat wel.

Je zal dus moeten leren wat je moet doen en het je dat moet doen. De lessen en trainingen hebben tot doel je voor te bereiden op het spel in de baan. De baan is uiteindelijk de ultieme leermeester.

Hulp krijg je daarbij middels de ervaring die ik heb opgedaan door mijn eigen carrière (inmiddels wel vergane glorie, maar de herinneringen blijven) en mijn samenwerking met diverse internationale topcoaches en onderzoekers. Ik durf te zeggen dat ik nooit een betere coach ben geweest dan nu. En ook dat het nog beter zal worden. Voor mij geld hetzelfde als voor jou. Al doende leert men, met vallen en opstaan. En altijd blijven leren.

Ik zie graag je afspraak in mijn online agenda, dan gaan we aan de slag!
De Tech

Uiteraard komt er, zeker bij het aanpakken van technische verbeteringen, maar ook bij het beter inzichten krijgen in je golfspel moderne techniek kijken.

Ik werk al heel lang met video analyse. dat is dankzij de moderne smartphones en apps als Technique een stuk eenvoudiger geworden.

Daarnaast gebruik ik een Flightscope doppler radar om preciseren informatie te krijgen over je balvlucht en swinggegevens op impact.

En tenslotte is Game Golf essentieel om meer inzicht te krijgen in wat er op de baan allemaal gebeurt.
PageLines