Edel Fitting 6 juni

Vandaag was het dan zover, de eerste twee officiele fitting afspraken. Met liefhebbers van het spel (en ook mooie dingen uiteraard).  Met buiten een heerlijk zonnetje en binnen de faciliteiten van Ian Goor’s golfstudio op Rhoon.

En meteen blijkt waarom het zo’n top product is. Beide spelers hadden totaal andere problemen met hun huidige putter en putstijl. Veel diverser kon het bijna niet worden.

  • een left-aimer en een right-aimer
  • een liniaire en een pendule stroker
  • een speler die veel loft toevoegt en een speler die veel loft wegneemt
  • twee spelers die vooral alles op gevoel doen

Aan ons dus de taak om een putter te fitten die hen helpt met oplijnen, de bal op lijn te starten en dat dan ook nog eens met de juiste snelheid.

Met het lie, loft en lengte fitten, inclusief aimlines, waren we ongeveer 20 tot 25 minuten bezig. Daarna volgde beide keren het finetunen van het gewicht en de balans in de putter, met uiteindelijk twee mooie en zeer functionele putters voor beide spelers.

Dankzij de mogelijkheden van het Edel fitting systeem heb ik twee totaal verschillende putters in elkaar kunnen zetten, die na een uurtje fitten voor beide spelers een aanzienlijk progressie op hebben geleverd in effectieve loft, oplijnen en de juiste snelheid aan de bal geven.

Helaas is het nu even wachten op levering, de putters worden immers met de hand in Amerika gemaakt. Aangezien wij net zo benieuwd zijn als onze klanten, moeten ook wij ons geduld braaf bewaren.

Tussendoor heb ik een collega professional ook nog even kunnen fitten voor een putter die hem mijns inziens van de ‘hick-ups’ zal afhelpen. Hij gelooft het nog niet, maar dat komt nog wel.

Als ik al niet onder de indruk was van de persoonlijke perceptie van een golfer en de gevolgende daarvan voor zijn/haar golfspel, ben ik dat nu wel. Dat maakt het des te fijner dat ik met een product als Edel iemand kan helpen met zijn passie.

Het was een voorrecht, op naar meer! En Ian Goor, bedankt voor het beschikbaar stellen van je Studio!

Mocht je ook oren hebben naar een Edel Torque Balanced putter, schroom dan niet om even contact op te nemen.

The form was submitted. Thank you!

 

 

PageLines